Модул Пласт

Авторизиран партнер на REHAU

Ролетни и комарници

Системи на ролетни за стара и новоградба
Реновирање на стари градби или новоградба, Комфорт Дизајн плус ги исполнува критериумите за заштита од сонце, насилно влегување, од светлина и инсекти. Трите големини на кутии за ролетни 155 mm, 195 mm и 195 mm се подобни за реновирање на стари градби како резултат на компактната монтажа, додека кутијата со големина од 245 mm се применува за поголеми елементи за прозорци и врати во новоградба. 
Карактеристики:
•    Компатибилен со прозорските системи кои ги има на пазарот од дрво, пластика и алуминиум 
•    Димензиониран за длабочина на рам 58 - 90 mm
•    Топлинска изолација: U < 0,85 W/m²K
•    Звучна изолација до Rw,P= 42 dB
•    Големини на кутии 155, 195, 195 универзални и 245 mm
•    Висини на елементи до 1,5 m кај големина на кутија 155 mm
•    Висини на елементи до 2,7 m кај големина на кутија 195, 195 универзални и 245 mm
•    Големини на кутии 195 универзални и 245 по избор со капак за ревизија кој се отвара надоле а со тоа и можност за полесно чистење
•    Опремување по избор со примена на гуртни, курбли или електромотори.
Предности
•    Вистинско решение за висини до 2,7 метри во новоградби и староградби
•    Интегриран комарник (од прозирна мрежа ) за големини на кутии 195, 195 универзални и 245
•    Големини на кутии 195 универзални и 245 по избор со капак за ревизија кој се отвара надоле а со тоа и можност за полесно чистење
•    Кос профил кој ја води влагата нанадвор

roletni1

•    Комфорт-дизајн плус во куќа за повеќе домаќинства 
roletni2
•    Комфорт-дизајн плус за стара и нова градба